Polyurea Yalıtımı

Eviniz hayatınız boyunca en uzun zaman geçirdiğiniz alandır ve biz hayallerinizdeki evi yaratmanız konusunda sizin yanınızda olmak istiyoruz. İhtiyacınız olan bütün inşaat malzemelerine web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Polyurea Yalıtımı

Hibrit Polyurea
Hibrit (polyurea) sistemler, saf katkılı polyurea sistemlere göre katalizörün artırılarak karıştırılan malzemelerdir. Bu malzemeler, saf polyurea sistemlerine aramotik yapıdaki polimerlerin harmanlanması ile karıştırılmıştır. Karıştırma işlemi katalizörlerle yapılmaktadır. Hibrit polyureanın bu yapısı, güneş ışınlarına ve açık hava şartlarına maruz kaldığında gerekli olan izolasyon ihtiyacını karşılamamaktadır. Bu malzemeler genel olarak kapalı hava koşullarının olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Güneş ışınlarına maruz kalınmayan alanlarda su izolasyonunun sağlanması için bu malzemenin kullanılması söz konusudur. Aromatik polyureaya göre hibrit sistemler daha ekonomiktir ve bu nedenle maliyeti daha düşüktür. Hibrit polyurea, poliüretan ve polyurea reçinelerin karıştırılması ile elde edilmektedir ve ekonomik olması nedeniyle daha fazla tercih edilmektedir. Bu malzeme, saf polyurea kadar teknik özelliklere sahiptir. Yüzey koruması ve su izolasyonu için kullanılabilen sipreş sistemleri olarak bilinmektedir.
 
Kullanımı
Hibrit (Polyurea),  zaman geçtikçe yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan, sıklıkla teras yalıtımlarında tercih edilmektedir. Hibrit polyureanın gerçek polyurea ile arasındaki farkı anlaşılmayacak kadar azdır. Hibrit polyureanın tespit edilebilmesi için bir takım testlerin yapılması gereklidir. Fiziksel ve kimyasal test neticeleri incelendiğinde, hibrit polyureanın üretilen en iyi yeni nesil su yalıtım malzemesi olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu malzeme, uygulanacağı zemine astarla bağlanmakta, ilave yeri ve yapışma sorunu olmaksızın havuz, teras, temel, çatı ve benzeri çok sayıda alanda uygulanabilmektedir. Pe izosiyanat yani prepolimerden meydana gelen çift komponentli sistem olan hibrit polyureanın uygulanması da yüksek basınç ve sıcaklıklara ulaşabilen sprey enjeksiyon makineleri ile yapılmaktadır.
 
Çok hızlı kürleşme özelliği bulunan, iki komponentli hibrit poliüre sistem olan bu sistemler, aromatik izosiyanat prepolimerin yanı sıra amin sonlu reçine tepkimesiyle meydana gelmektedir. Esnek olan bu ürün, yüzde 100 katı sprey kaplama malzemesi olarak bilinmektedir.
 
Hibrit (Polyurea), firmamız tarafından uzman ekipleri ile uygulanmaktadır. Firmamızın uygulama alanları ise genel su yalıtımları, su tankları, yüzme havuzları, göletler, su boruları, su izolasyon membranları, rögar ve atık su kaplamaları ve çatılar gibi çok sayıda yerdir. Endüstriyel zemin kaplama, hastaneler, fabrikalar, otoparklar, garaj ve yüksek trafik bulunan zeminler de firmamızın hizmet verdiği yerlerdir.
 
Saf Polyurea
Saf Polyurea, yüzey ve zemin kaplama sistemidir. Bu sistemler, izosiyanat ve sentetik poliol karışımı ile geliştirilmekte ve iki bileşenli olarak hazırlanmaktadır. Elastomer yüzey kaplama sistemi olarak adlandırılmaktadır. Bu sistem, sprey ile uygulanabilmekte ve hızlı bir şekilde kurumaktadır. Yüksek performans ve sınırsız sayıda uygulama kalınlığı olan bu sistemler, farklı alanlara ve yüzeylere uygulanabilmektedir. Püskürtülebilen ilk polyurea, 1990’lı yılların başında ortaya çıkmıştır. Taşınabilir ve kolay bulunabilir özelliğe sahip olan polyurealar, farklı donanımlar kullanılarak uygulanabilmektedir. Uygulamalar sayesinde polyurealar çok kısa bir süre içinde hammadde ürüne ve hizmete dönüşmektedir. 
 
Kullanımı
Polyurea uygulamalarının uzman ekipler tarafından yapılması, uygulama sırasında basınçlı makine kullanılması gereklidir. Uygulama yapılacak yüzey tipi dikkate alınarak makinelerin belirli sıcaklık ve basınç ayarlarının yapılması gereklidir. Bu ayarlamalar gerçekleştirildikten sonra malzeme ortalama kalınlığa püskürtülmektedir. İlk püskürtme uygulamasıyla meydana gelen polyurealar astar olarak atılmaktadır. Bunun nedeni, yüzeye yapışmayı sağlamaktır. Sıvı bir şekilde püskürtülen malzeme, yüzeye tam olarak yapışmaktadır. Yapıştırma işlemi için herhangi ilave yapıştırıcıya gerek yoktur. Arzu edilen ortalama kalınlık oluşuncaya kadar polyurealar katlar üstüne püskürtülmektedir. Bu şekilde yüzey suretiyle son halini almaktadır. 5 ila 10 saniye içinde polyurealar almaktadır. Uygulama yapıldıktan yaklaşık 10 saniye sonrasında yüzey üzerinde rahatlıkla yürünebilmekte, alan kullanıma açılabilmektedir. Sprey uygulama işleminin ardından yüzey üzerine ilave bir işlem yapılması durumunda malzemenin 24 saat olgunlaşması gereklidir. Bu süre içinde malzemenin içindeki reaksiyon tamamen sona ermektedir.
 
Saf Polyurea uygulaması önemli özelliklere sahiptir. Katalizör olmadan hızlı bir şekilde reaksiyon veren polyurealar, ek yer olmadan kaplama avantajı sunmaktadır. Ayrıca uygulama sonrasında da esnekliğini korumaktadır. Solvent içermeyen bu malzeme, uçucu organik bileşen de ihtiva etmemektedir. Ayrıca malzemenin ultraviyole ışınlarına dayanıklı olma özelliği de vardır. Kimyasallara, , solvente ve aside karşı dayanıklı olan bu malzeme, korozyona karşı üstün koruma sağlamakta, düşük geçirgenlik özelliği ile tuzlu su ve hava koşullarına dayanıklı bir yapıdadır. Polyurealar ile ilgili hizmet almak için firmamızla iletişime geçmek yeterlidir.